Musikskolen optræder i Tivoli 8. maj

man 25.04.2022 10.04 -- pothu

Ung mand der spiller musik

Med 5.000 musikskolelever, 230 ensembler og 14 forskellige scener bliver det i den grad et musikalsk extravaganza på den absolut bedste måde, når Musikskoledage i Tivoli løber af stablen den 7.-8.- maj. Musikskoledagene er det største arrangement for alle landets musikskoleelever, og gæster kan derfor glæde sig til alt fra klassisk, funk, soul, pop og rock, når elever fra 62 forskellige musik- og kulturskoler landet over går på scenen. Musikskoledage i Tivoli kører hele weekenden fra 11.30-21.00 begge dage.

”Guldstrenge” fra Guldborgsund, ”MiniSymf” fra Esbjerg, Blæserklasser fra Carl Nielsen Skolen, Faaborg-Midtfyn og Hot’n’Spicy fra Hillerød er blot nogle af navnene på de 230 forskellige grupper og ensembler, som gæster i Tivoli kan lade sig underholde af under Musikskoledagene i Tivoli. Fra den 7.-8. maj er det 32. gang, at musikskoler landet over sammen indtager hele 14 scener i Tivoli, og arrangementet er Danmarks største landsdækkende event for dygtige musikskoleelever. Og det er en ganske særlig oplevelse for de deltagende musikskoleelever at optræde for så stort et publikum som det Tivoli byder på. Noget som mange især glæder sig til ovenpå to år med Coronarestriktioner og aflysninger.

Fra Odsherred Musikskole deltager 'North West Percussion på Den Grønne Scene kl. 12.30 og 'Folkemusen' i Glassalen kl. 13.45.

Dan Johnsen, projektleder for Musikskoledage i Tivoli siger:
”Musikskoledage i Tivoli er det største landsdækkende arrangement for musikskoleelever, og dette årlige tilbagevendende event har siden sin spæde start for over 30 år siden givet plads til langt over 100.000 musikalske børn og unge, hvoraf mange nu er forældre til nutidens deltagere. Det lykkedes – på trods af Coronapandemien – at afholde en noget minimeret udgave af Musikskoledage i Tivoli 2021, hvor vi af sikkerhedshensyn måtte skære ned på antallet af scener og deltagere, men nu i 2022 er vi tilbage for fuld kraft med en passende blanding af tradition og fornyelse.”

Mangfoldigt program

Og både tradition og fornyelse er der masser af i årets program, der byder på alt fra kunstparader og optog New Orleans-inspireret musik til Heavy Rock, Country og klassiske violiner. Stort set alle tænkelige musikgenrer er altså repræsenteret i programmet, og gæster kan derfor se frem til et spraglet og mangfoldigt program med noget for enhver smag, hvor de bl.a. kan få svar på, hvordan en marimba, en pauke og et fløjteensemble helt præcist lyder. De mange forskellige koncerter vil finde sted på Tivolis egne scener, samt specialbyggede scener opført til lejligheden. I år åbner der for eksempel en helt ny scene; Under Dæmonen”, hvor rockgrupperne vil give den gas til lyden af den tonstunge rutsjebanes vilde susen. Og på Plænescenen vil elever fra en lang række forskellige kor samles til et storslået korsamarbejde på tværs af bygrænser og musikskoler. Der er med andre ord musikoplevelser for alle slags musikelskere til Musikskoledage i Tivoli.

Tivolis underdirektør i Kultur Frederik Wiedemann siger:
“Hver dag hele sommeren kan man opleve musik i Tivoli. Det afspejler et frodigt musikmiljø i Danmark, som musikskolerne har en meget stor andel i. Derfor er vi særligt glade for at fejre musikskolerne en hel weekend i maj, bogstaveligt talt for fuld musik.”

Komponistkonkurrence i Orangeriet

På Orangeriets scene ud mod Tivoli Søen er der lørdag den 25. maj koncert med vinderne af komponistkonkureencen MIN MUSIK, der laves i samarbejde med Bandakademiet og Musikmetropolen. Musikskoledagene bygger videre på succesen fra 2018 med en scene dedikeret til den skabende musik og lancerer i år konkurrencen MIN MUSIK, hvor børn og unge fra alle landets musik – og kulturskoler kan indsende deres egne kompositioner til spændt jury. Mangfoldigheden er i højsædet og alle genrer og stilarter er velkomne i en forhåbentlig bred vifte af musikalske udtryk.

Der er DEADLINE for indsendelse af værker den mandag den 3. maj til følgende mailadresse: minmusik@musikskoledageitivoli.dk

Læs mere om konkurrencen på www.musikskoledageitivoli.dk.

1. præmien, der gives til to værker, er en studiesession med nogle af landets fremmeste sangskrivere og producere.