120 musikskoleelever og en fynbo

fre 30.01.2015 11.53 -- pothu

Musikskolen har siden nytår haft 150 års fødselaren Carl Nielsen på nodestativerne. I denne uge har elever og lærere arbejdet i workshops og anstrengelserne kulminerede torsdag aften, hvor mere end 300 tilhørere overværede koncerten med titlen ”Den lille dansker, der blev stor".

Koncerten indledtes med fællessang, ”Jens Vejmand”, som var Nielsens folkelige gennembrud. I første del af koncerten hørtes musikskolens Big Band og to andre rytmiske bands med nye fortolkninger af Carl Nielsens sange. ”Sænk kun dit hoved, du blomst” som bossanova, ”Tunge mørke natteskyer” som rumba og ”Tit er jeg glad” som fusions-jazz.

Koncertens anden del var bygget op omkring Bodil Heisters gendigtning af Carl Nielsens erindringsbog ”Min fynske barndom”. Læseguide Helle Ankerstjerne Eriksen læste historien med 16 musikindslag fra accordeon- og klaversolo, korsang, mindre instrumentgrupper til afslutningen, hvor alle deltagerne forenedes i ”Orientalsk Festmarch” fra skuespillet Aladdin.

Det talrige publikum kvitterede for anstrengelserne med en lang, stående applaus.

I pausen blev der afholdt valg af forældrerepræsentanter til musikskolens bestyrelse. Henrik Bach, Lise Jørgensen og Tobias Agensø er de nye repræsentanter i bestyrelsen som derudover består af gardens repræsentant, Lars Kristiansen, og lærernes repræsentant, Maj-Britt Stiedl.